Kom i topform inden sommerens aktiviteter


Vil du gerne i topform, inden strandsæsonen melder sin ankomst? Så er du langtfra alene. Mange danskere drømmer om, at netop denne sommer bliver tidspunktet, hvor de når i mål med sommerkroppen. Men hvad skal du gøre? Hvorfor skal du gøre det? Og hvordan når du i mål? Det kan du blive klogere på her.

Find den rette indre motivation

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter dig ned og tænker lidt over, hvad din motivation er. Hvis du ”bare” vil kunne fremvise en flot og slank krop på stranden, er det ikke sikkert, at dette er nok. Her baserer du nemlig i høj grad din motivation på andres opfattelse af dig – og hvis det viser sig, at dette ikke er tilstrækkelig motivation for dig, kan det ende med, at du giver op, før du når i mål.

Din motivation bør komme inde fra og bør i højere grad baseres på, hvad du synes om dig selv.

En konkret metode til at finde frem til en indre motivation er ved at spørge ”hvorfor”. Du kan eventuelt prøve øvelsen derhjemme. Lad os sige, at du gerne vil tabe 10 kilo, så kan øvelsen gå som følger:

  • Jeg vil gerne tabe 10 kilo

Hvorfor?

  • Fordi jeg gerne vil være sundere

Hvorfor?

  • Fordi jeg gerne vil have mere overskud

Hvorfor?

  • Fordi jeg gerne vil være den bedste version af mig selv for min familie

Hvorfor?

På den måde finder du løbende ud af, hvad der er det vigtigste, og hvad der er hele fundamentet for din motivation.

Invester i det rigtige udstyr til hjemmet

Når du har fundet frem til en kraftfuld indre motivation, er det på tide at komme i gang med arbejdet. Det første du bør overveje er, om du skal træne i hjemmet. Lyder det som noget for dig? Så kan du besøge hjemmeland.dk/kategori/romaskiner/. Her finder du en masse forskellige romaskiner. Udvalget er bredt, hvilket betyder, at der er noget for enhver type og for ethvert budget.

Find en motionsform, du elsker

For nogle er det optimalt at træne derhjemme, fordi det er fleksibelt og praktisk. Men for andre fungerer det slet ikke, og det vil være svært at komme i gang på romaskinen og træningsmåtten.

Det handler i høj grad om, at du finder en type motion, som du elsker at lave. På den måde vil den aktive livsstil nemlig være lettere at vedligeholde.

Dyrk den sunde livsstil med familie eller venner

Én gode metode til at være med vedholdende er at dyrke motion sammen med familie eller venner. På den måde kan I hjælpe hinanden, når det er svært, og I kan motivere hinanden, når sofaen virker mere tiltalende end træningsmåtten.

En træningsmakker er dog også rar at have, når det hele går godt. I kan opbygge momentum sammen, og I kan hjælpe hinanden med at fejre selv de mindste sejre. På den måde kan I vedholde livsstilen helt indtil strandsæsonen kommer – og meget længere end det.