Den store huskeliste til barnets første dag i børnehaven


Der er næsten intet mere spændende og nervepirrende, end når ens barn skal starte i børnehaven – dette gælder uanset, om man er førstegangsmor eller femtegangsmor. Som mor ønsker man alt det bedste for sit barns første børnehavedag, og man kan derfor godt blive overvældet over alt det, man skal huske at pakke til barnets første dag. Står du lige nu og skal pakke til dit barns første børnehavedag? Så læs med herunder, hvor du får den helt store huskeliste til barnets første dag i børnehaven.

Praktisk tøj

Børnehaven er kendt for at være sted, hvor børn kan slå sig fri og have det sjovt – uanset vind og vejr! Derfor er det altafgørende, at du sørger for at pakke en masse forskelligt, praktisk tøj. I denne forbindelse er det eksempelvis vigtigt, at du pakker regntøj og gummistøvler, hvis vejret skulle blive vådt. Derudover er det vigtigt, at du pakker både varmt og koldt overtøj. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du pakker skiftetøj. Noget af det sjoveste ved børnehaven er som tidligere nævnt, at man som barn har fri fantasi til leg og ballade. Udendørslegen kan hurtigt blive beskidt, og skiftetøj er derfor vigtigt. Uden skiftetøj har dit barn ingen mulighed for at få rent tøj på, hvis det skulle blive beskidt.

Solidt fodtøj

Ligesom det er vigtigt med en del forskelligt, praktisk tøj, er det desuden vigtigt, at du medbringer solidt fodtøj til barnets første børnehavedag. Er det eksempelvis sommer, er det vigtigt, at du husker at pakke et par sandaler, hvis varmen skulle blive for meget. Er det dog vinter, er det vigtigt, at du pakker vinterstøvler, der kan holde fødderne varme i kulden. Det er vigtigt, at dit barn altid har mindst ét sæt skiftesko med i børnehaven, hvis der skulle opstå diverse forskellige uheldigheder.

Stor madpakke

Du kender med sikkerhed selv ordsproget: ”uden mad og drikke duer helten ikke”. Dette ordsprog er 100 procent korrekt – især når det gælder mindre børn, der skal have meget energi i løbet af dagen. Mad og drikke er med til at give mennesker energi, og det er derfor uhyre vigtigt, at du sørger for at pakke en god og solid madpakke til dit barns første børnehavedag. Det er især vigtigt i indlæringsfasen, da barnet vil få en masse nye indtryk og oplevelser, der kræver en smule ekstra energi. Pak en ekstra stor madpakke, og send dit barn afsted i børnehave!