Sov bedre med yoga


Velvære dækker over mange ting, men overordnet handler det om at være god mod sig selv. Det handler om at opfylde basale behov, lytte til kroppen, fylde sig selv med gode og sunde vaner osv. For at man overhovedet har overskud til at være opmærksom på nævnte eksempler i hverdagen, er det vigtigt, at man sover godt om natten. Man kan starte med at dække dette behov på Sengeguruen.dk – men ellers kan du sove bedre med yoga.

Skab de gode vaner for dig selv

Når man dyrker yoga, kommer man for alvor i kontakt med egen krop. Man kan ofte glemme at finde ind til kernen og mærke sig selv. Hver dag er fyldt op med diverse gøremål, og den ene opgaver overlapper den anden. I sådan en tilværelse kan det være svært at finde tid til bare at finde ro. Det ene aspekt er den manglende tid, men noget andet er vanen, der bare endnu ikke er blevet implementeret i dagligdagen. Selvom man kan have en nok så fyldt og spækket hverdag, er der aldrig en undskyldning for, ikke at tage sig tid i bare 10 minutter for at finde balance. Dette kan altid lade sig gøre.

Det kan bare virke som en stor mundfuld at skabe kontakt med sit indre, hvis man ikke er vant til at gøre den slags. De helt basale mekanismer, såsom at trække vejret, kan for nogle mennesker være det, ved yoga, der er den hårdeste prøvelse, alene af den grund, at man simpelthen ikke er vant til at fokusere på sit åndedræt. Grunden til, at vi lever, er fordi vi trækker vejret. Hvis ikke dette var tilfældet, vil vi ikke være levende væsener. Derfor er det sundt at gøre sig vejrtrækningen bevidst og dyrke den.

Yoga derhjemme eller i yogasal

Der findes mange former for yoga, og den ældgamle praksis har vundet manges hjerter på kryds og tværs af lande, aldre og køn. Det kan virke som motion, men det har også en anden betydning. Den går nemlig ind og forener det individuelle med det universelle. Når først man skaber en balance i sit indre, kan man skabe en mere balanceret og harmonisk berøring med mennesker, man omgås med i sit liv. Yoga kan fungere som et redskab til at takle hårde situationer, der vil opstå i ens liv. Øvelserne skaber nemlig en indre kontakt, som hjælper til at bearbejde og give redskaber til et sundt og positivt liv.

Sov bedre

Hvis man har svært ved at sove om natten, er et godt råd at dyrke yoga, inden man skal sove. Yoga hjælper nemlig til at slappe helt af, netop fordi man lukker alle tanker og indtryk fra dagen ude og fokuserer kun på det, der sker her og nu. Ofte kan det nemlig være svært at sove, hvis man har tankemylder, og det kan være en kamp at lukke ned for de negative energier, der kan flyde rundt i kroppen. Ved at genskabe en ro, vil man opleve, hvordan kroppen har lagt alle forsvarsmekanismer fra sig, og det vil blive nemmere at lægge sig i sin seng og falde i søvn – og ikke mindst sove bedre.

Yoga gør dig slank

Nu er det blevet godt og grundigt udpenslet, hvor mange gode ting, yoga gør for den mentale tilstand, men faktisk, for det ikke skal være løgn, kan man også tabe sig af at dyrke yoga. Det sætter nemlig gang i fordøjelsen og balancerer stofskiftet, dette gør det fordi, at mange af øvelserne masserer mave- og tarmsystemet. Derudover får din krop også lov til at bruge energien de rigtige steder, fordi din krop er i balance.