Gode grunde til at begynde på yoga?


Der er mange gode grunde til at begynde på yoga, og du har sikkert hørt en masse godt om det allerede.

Yoga er en motionsform, hvor der ikke er nogen krav til din kondi, fysik, smidighed eller balanceevne. Du kan komme på begynderhold og starte blødt ud med andre nybegyndere.

Det er nemt at komme i gang med yoga

Det er både nemt og hurtigt at kunne starte til yoga. Hvis du i forvejen er medlem af et fitnesscenter der tilbyder yoga hold, er det bare at gå ind, og tilmelde dig et begynderhold. Alternativt kan du melde dig ind, besøge yogacenter eller aftenskole hold.

Gode grunde til at starte på yoga?

Din generelle sundhed og velbefindende har godt af fysisk træning. Men hvad er yoga godt for?

Du bliver opmærksom og i et med dit åndedræt

Kombinerer meditation og yoga for i yoga praksis er noget af det første du lærer, at mærke hvordan dit åndedræt flyder igennem din krop. Det er essentielt for din udøvelse af yoga, under hele timen har det rigtige, rolige og kontrollerede åndedræt. Åndedrættet hjælper dig til at fokusere, være udholdende og holde balancen. Det hjælper også på stress, da det er med til at berolige dit nervesystem. Når du fx står i en fysisk hård, eller svær stilling, vil du mange gange opleve at du begynder at trække vejret overfladisk, hvor luften kun er i den øverste del at brystkassen. Det er her vigtigt at man læner dig lidt ud, så du igen kan få dybe og rolige vejrtrækninger.

Meditation er stort set det samme, hvor du får fokus på dit åndedræt og derved opnår en meditativ følelse. Helt ligesom yoga kræver noget udstyr som en måtte, kan du også med fordel bruge udstyr til at mediterer. Her er meditationspuder som disse på csl.dk, med til at give dig en bedre stilling som hjælper dig til at slappe af og få fuld fokus på det essentielle.

Du får succesoplevelse med dig selv og din krop

Igennem yogapraksis vil du hurtigt kunne mærke en udvikling i din fysik, stillinger og balance. Jo bedre man bliver, vil du for hver gang kunne mærke på sin krop, når du kommer ud i stillinger som du ikke før har kunne, og dette giver dig en rigtig god succes oplevelse, som er en kæmpe motivation til, at blive ved.

Din krop får smidighed, styrke og balance

Når du dyrker yoga vil du selvfølgelig kunne mærke, når du dyrker yoga, at din krop bliver mere smidig, stærk og får en bedre balance – dette kommer også med øvelse. Men udover når du dyrker yoga, vil du også i din dagligdag stille og roligt kunne begynde at mærke hvordan denne smidighed, styrke og balance gavner dig i fx dit arbejde, din kropsholdning og din fysiske udholdenhed.

Du lærer at styre dit fokus og din energi

Du kommer til at lærer at fokusere alt din energi, på den stilling du laver lige nu, i yogatimen. Du vil blive bedre til at styre dit fokus, og dette vil du især kunne drage nytte af i hverdagen, hvor du kan ligge dit fokus på de ting, der virkelig betyder noget for dig, og lukke alt andet ude.

Du får et harmonisk flow i kroppen og slipper af med spændinger

Under yogapraksis kommer du ud i mange stillinger hvor du får trukket dine muskler lange, og kan slippe af med korte, stramme muskler, der kan give spændinger. Du kender sikkert de dage hvor skuldrende sidder helt oppe om ørene, og kroppen føles helt stiv. Disse spændinger bliver løsnet op, og diverse skævheder bliver udlignet.

Du lærer at tage styrke og ro med fra yoga til din dagligdag

Den ro og styrke du får fra yoga, kan du med fordel tage med i sin hverdag når alt bliver for meget og uoverskueligt, og der kommer stressede situationer på arbejde og i hjemmet. Her finder du ro, balance, harmoni og styrke i yoga.