5 store fordele ved at tage en juice cleanse


Fysisk velvære kommer ikke af sig selv. Og hvis du gerne vil passe godt på din krop, er der flere ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du naturligvis sørge for at få rigeligt med motion. Alt efter dit temperament, dine forventninger og dine mål, kan du udover yoga for eksempel vælge at dyrke crossfit eller melde dig ind i en klatreklub. Det er også essentielt, at du får nok søvn om natten, husker at drikke vand og spiser sundt og varieret. Nedenfor giver vi dig dertil fem store fordele ved at og til at tage en juice cleanse.

Vitaminer og mineraler

Når du tager en juice cleanse, indtager du i løbet af kuren kun blendede frugter og grøntsager. En juice cleanse tager som regel mellem tre og syv dage, og da frugt og grøntsager indeholder et væld af vitaminer og mineraler, vil din krop på kort tid få et markant boost af disse godter. Det kan altså være en god idé at overveje om det er noget for dig.

Mere energi

En juice cleanse har også den fordel, at den giver dig mere energi. Frugt- og grøntsagsjuice har et højt indhold af B-vitamin, og hvis du har en tendens til at gå og føle dig træt, kan en juice cleanse derfor være en rigtig god løsning på dit problem.

Genstart af kroppen

Kæmper du med betændte eller ømme led? Din krop omfatter i forvejen et system, der regelmæssigt renser ud i betændelser og andre gener, men hvis du gerne vil fremskynde processen en smule, er en juice cleanse et godt sted at starte. Under en juice cleanse, vil du opleve en form for kropslig genstart, og ofte vil du kunne mærke resultaterne allerede efter et par dage.

Boost af immunforsvaret

Som følge af frugter og grøntsagers mange sunde komponenter, vil en juice cleanse også kunne give dit immunforsvar et boost. Dét betyder, at du under og i et stykke tid efter kuren, vil være mindre tilbøjelig til at blive syg.

Vægttab

Vægttab er ikke nødvendigvis målet for mennesker, der tager en juice cleanse. Men en juice cleanse har den fordel, at du under kuren indtager en begrænset mængde af fedt og af kalorier. Hvis du gerne vil smide et par kilo, kan en juice cleanse altså hjælpe dig rigtig godt på vej.