Yoga hjalp mig med at holde mig skades fri mens jeg lærte at løbe


Jeg har altid været en af dem, der ikke var god til at løbe. Jeg havde prøvet det før, men jeg holdt op meget hurtigt. Det føltes som om jeg aldrig kunne finde et momentum og min motivation forsvandt ligeså hurtigt som den kom. Men da jeg hørte om blivløber.dk, blev jeg straks interesseret i deres program og de mange forskellige ting, de gjorde for at hjælpe folk med at udvikle sig som løbere.

 

Deres system laver en god opvarmning inden starten på dine løbeture og en stemme – “coach”, der ledsager dig på alle dine løbeture via. audiofiler direkte fra din telefon eller computer. Stemmen bag disse filer er simpelthen fantastisk! Den har et enormt drive; Det virker næsten magisk! Hun motiverer mig til at holde fast i mit mål og prioriterer mine trin for trin fremskridt – selv når det virker umuligt! 

Jeg har altid været fascineret af yoga, og jeg har selv praktiseret det regelmæssigt i mange år. Det er blevet min måde at slappe af og udtrykke min kreativitet på – både mentalt og fysisk. Men for nylig begyndte jeg at bruge yoga som et supplement til løbetræning.

 

For to måneder siden besluttede jeg mig for at forsøge at gennemføre 5 km-løb. Jeg var meget nervøs, da jeg ikke havde trænet så hårdt i lang tid, men med yogapraksis ved siden af ​​mit træningsprogram fandt jeg hurtig styrke og energi til løbeturene mine. Yogastillingerne arbejdede godt sammen med andre cardio-træningstrin for yderligere styrkelse af mine benmuskler, så mit tempo blev bedre over tid. Og de åndedræts- og vejrtrækningsøvelser fra yoga gav mig den mentale modstandskraft til aldrig give op!

 

I dag kan jeg endelig sige, at efter tre måneders intensiv træning bestod jeg 5 km-testen! Alt takket være yogapraksis var heldet med mig hele vejen igennem! Jeg vil anbefale alle derude der leder efter en sund livsstil – prøv Yoga! Det er virkelig magisk hvis du bruger det rigtigt! Vil du gerne i gang med at løbe så prøv programmet jeg brugte fra blivløber og urbanrun prøv det her begynder løbeprogram det er magisk og du bliver guider igennem hver eneste træning.

Der er masser af løbelydfiler tilgængelige online, og de fleste af dem er gratis, men gratis er ikke altid det bedste. Så prøv eventuelt programmet fra blivløber, der kan du prøve den første træning gratis for at se om det er noget for dig.


Her kommer lige 2 andre råd jeg vil give dig inden du kaster dig ud i at lære at løbe 5 km

  1. Sæt realistiske mål for dig selv

Når du nybegynder i løb, er det vigtigt at sætte realistiske mål for dig selv. Du bør ikke forsøge at løbe et maraton på din første dag! Start i stedet med kortere distancer og byg gradvist op over tid. Sæt også mål for din hastighed og de mål skal ikke være at løbe hurtigt, tværtimod skal du forsøge at holde dit tempo nede. 

 

  1. Hold dig motiveret

Det er let at miste motivationen når man begynder at løbe, men det er vigtigt at holde fast i det. Prøv at finde en makker eller deltag i et online forum for løbere, så du kan dele dine oplevelser og blive motiveret af andre. Du kan også downloade apps eller podcasts, der motivation og tips til hvordan man bliver en bedre løber – Find eventuelt et udendørs træningsfælleskab her