Sådan sidder du lige på kontoret


Det er vigtigt at finde den bedste holdning til at sidde ved et skrivebord hele dagen. Dårlig kropsholdning kan faktisk ændre formen på din rygsøjle og forårsage fysiske problemer. Ved at investere i ergonomiske produkter såsom en stol, mus, musemåtte, skærmstativ eller endda et stå-opstående skrivebord kan du hjælpe dig på vej til at forbedre din kropsholdning.

 

Konsekvenser af dårlig holdning bag et bord:

 

  • Rygsmerter og nakkesmerter
  • Stiv nakke/skuldre
  • Angst & depression
  • Stramme hofter
  • Dårlig ryg
  • Vægtøgning

 

Hvis du allerede oplever et eller flere af disse problemer, kan det at vide, hvordan du sidder ordentligt, mens du er på arbejde, hjælpe til enten at forhindre fremtidige problemer eller give lindring.

 

Gør din WorkStation sædevenlig

 

Ja, vi kunne starte med at tale om, hvilken slags stol der kan bruges til at fremme aflastning og komfort, men en stor del af det at sidde ordentligt ved sit skrivebord er afhængig af indretningen af ​​arbejdsstationen. Inden du går i gang med arbejdsdagen, skal du stille dig selv disse spørgsmål:

 

Er mine øjne på linje med det område af skærmen, som jeg fokuserer mest på?

Er det, jeg har mest brug for, inden for rækkevidde?

Er mit tastatur justeret for at sikre maksimal komfort for mine håndled, skuldre og nakke?

Hvis du ikke er i stand til at besvare disse spørgsmål med tillid, bør du seriøst overveje at justere din arbejdsstation til at opfylde disse krav. Du kan bruge en ergonomisk skrivebords- og stolhøjdeberegner til at finde din præcise ergonomiske kontoropsætning.

 

Ryg

 

For at undgå stress i rygmarven bør du gøre dit bedste for at sidde oprejst og sørge for, at din øvre ryg er lige, og at din lænd buer efter stolens form. Hvis din stol ikke giver ordentlig rygstøtte, skal du ikke være bange for at tage en pude eller en ekstra jakke med på arbejde! Det er vigtigt at få den rette støtte til din ryg, fordi det at sidde forkert kan føre til lændesmerter og forstuvninger, herunder kyfose (også kendt som “pukkelryggens syndrom”) og diskusprolaps.

 

I din pause kan du også bruge et udstyr til at hjælpe dig med at strække ryggen. Brug den i 2-3 minutter ad gangen.

 

Arme 

 

Vidste du, at når dine arme strækkes eller strækkes fremad, har du potentiale til at miste styrke i din øvre ryg, hvilket resulterer i skulder- og øvre rygsmerter? Du kan undgå dette ved at holde dine arme i en 90 graders vinkel i en behagelig hvileposition. Det er her, armlænet på din stol kommer til nytte. Det er jo det, det er der for!

 

Ben og fødder

 

At sidde ét sted kommer med sine egne problemer, men at have dine ben i visse positioner (krydset) kan alvorligt mindske den nødvendige mængde blodgennemstrømning til at løbe gennem din krop. Har du nogensinde siddet ned med benene over kors, tæerne rører gulvet og mærket en ubehagelig prikkende følelse i dine ben? Hvis det er tilfældet, så overvej at placere dine overben i en vinkel på 90 grader fra din krop. Hvis du ikke er den højeste person i verden, er det den bedste vej at få en fodstøtte.

 

Vi forstår, at det kan vise sig at være lidt svært at sidde ordentligt i starten, men vi er sikre på, at du vil mærke forskellen overarbejde!