Get away til den svenske skærgård


Et par gange om året tager min veninde og jeg gerne til det svenske for at lade batterierne op. Her går vi gerne lange ture langs vandet i klipperne, spiser dejlig mad og slapper af. Vi elsker begge at sidde foran pejsen og se ud over vandet og gerne med strikkepinde i hånden, og tale om alting og ingenting. Hele verdens situationen kan hurtigt blive vendt på en forlænget weekend, samtidigt med at vi kan nyde hinanden selskab i stilheden.

Til efteråret skal vi afsted igen, og jeg er allerede gået i gang med at forberede hvilket strikke projekt jeg skal have med på vores get away. Mine veninder og jeg deler gerne strikke opskrifter og garnalternativer, så jeg har masser af ideer at gå i gang med.

Min lille nye niece fylder snart et år, og jeg har besluttet at forsøge mig med at strikke en Ankerstrøje fra Petitknit i størrelse 1-2 år til hende. Så kan hun forhåbentlig passe den i lidt længere tid. Jeg vælger næsten altid garn fra Drops, da det altid er god kvalitet og rart at strikke i, og så er prisen passende. Når jeg skal strikke i de helt små størrelser, vælger jeg gerne garn som er lavet af uld, for at give god varme til barnet og noget som er blødt og ikke kradsende til deres fine hud. Til denne trøje vil jeg strikke i Drops Merino Ekstra Fine. Det er lavet i 100% uld, men er dejlig blød for den lille. Garnet passer til pind 4 og kan finvaskes på 40 grader.  Drops har så mange smukke farver at vælge i mellem, men denne gang er jeg ikke i tvivl om at farven skal være Senneps gul. Jeg synes farven er super smuk og en rigtig god efterårs og vinter farve. Samtidigt ved jeg at forældrene elsker farven og bruger den i deres indretning i hjemmet, og at de slet ikke er til de traditionelle babyfarver som blå og lyserød.

Sommerhuset vi bor i, er min venindes onkel. Han er meget gæstfri og elsker at vi tøser kan bruge en forlænget weekend med selvforkælelse og hygge i hans hytte. Vi betaler hvad der mest af alt er et symbolsk beløb, og så sender vi gerne masser af rosene ord om vores ophold til ham, på vej hjem over broen. Min veninde har denne gang udfordret mig med et nyt tiltag. Vi skal prøve at vinterbade. Om jeg gør det, må tiden vise, men jeg er klar til at tage udfordringen op.